Israel/Virus: A treia doză de vaccin este permisă pentru persoanele de 40 de ani (minister)

Un grup guvernamental de experți israelieni în domeniul sănătății a votat joi seară pentru a recomanda deschiderea celei de-a treia doze de vaccinare pentru toți israelienii cu vârsta de peste 40 de ani, extinzând și mai mult campania națională de combatere a variantei Delta și scoaterea Israelului din actualul val de infecții.

Experții au luat în considerare, de asemenea, extinderea acoperirii rapelurilor la toți cei care au primit două injecții, cu condiția să fi trecut cinci luni de la administrarea ultimei doze. Cu toate acestea, această propunere nu a fost încă aprobată.
Premierul Naftali Bennett a declarat că va fi vaccinat vineri dimineață cu cea de-a treia doză.
„Este timpul să intensificăm eforturile pentru a depăși varianta Delta și a preveni carantina – este la îndemână – vaccinați-vă”, a spus el.
Statul evreu lansase în urmă cu trei săptămâni o campanie pentru a permite persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste să fie injectate cu o a treia doză de vaccin, în principal de la gigantul farmaceutic Pfizer/BioNTech. La 13 august, a redus pentru prima dată vârsta minimă pentru acest rapel la 50 de ani.
7.922 de noi cazuri de coronavirus în Israel în ultima zi au fost raportate, a anunțat joi seară Ministerul Sănătății.
De asemenea, a anunțat că a efectuat 145.765 de teste – dintre care aproximativ 5,5 la sută au fost pozitive.
Aproximativ 599 de pacienți actuali sunt în stare gravă, dintre care 104 sunt intubați.
Numărul deceselor este de 6.748. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: