Naftali Bennett se va întâlni joia viitoare cu Joe Biden la Casa Albă

Premierul israelian Naftali Bennett va călători la Washington săptămâna viitoare și se va întâlni cu președintele american Joe Biden la Casa Albă.

Întâlnirea dintre Naftali Bennett și Joe Biden va avea loc joia viitoare, în contextul în care președintele american se confruntă cu cea mai gravă criză a mandatului său, după preluarea Afganistanului de către talibani.
Călătoria premierului israelian va fi supusă unor restricții severe din cauza coronavirusului, iar întregul său anturaj nu va avea voie să părăsească hotelul, cu excepția câtorva întâlniri oficiale.
Contactele pentru întâlnirea dintre Bennett și Biden durează de aproximativ două luni. Inițial, Casa Albă și biroul premierului plănuiseră să organizeze întâlnirea în iulie, dar dificultățile politice din Israel și programul încărcat al lui Biden au împiedicat acest lucru.
Într-o declarație făcută în timpul unei conferințe de presă, Bennett a vorbit despre vizita sa la Casa Albă, subliniind că Iranul va fi în centrul discuțiilor.
“Am finalizat procesul de elaborare a unei politici privind problema iraniană în toate aspectele sale. Noi venim foarte clar cu un concept de parteneriat, care are ca scop limitarea activității regionale și prevenirea achiziționării de arme nucleare”, a spus el.
Naftali Bennett va fi primul lider străin care va participa la o întâlnire cu Joe Biden la Casa Albă de când a izbucnit criza retragerii din Afganistan la sfârșitul săptămânii trecute.
Ierusalimul este profund îngrijorat de imaginile din Afganistan din ultimele zile, iar înalți oficiali israelieni au declarat chiar că preluarea puterii de către talibani transmite un mesaj problematic cu privire la implicarea SUA în Orientul Mijlociu.
Israelul are grijă să nu-și exprime criticile în public – dar în discuții cu ușile închise, înalți oficiali și-au exprimat surprinderea față de eșecul serviciilor de informații americane în Afganistan.
Oficiali israelieni de rang înalt au declarat, de asemenea, că speră că, în urma crizei actuale din Afganistan, administrația lui Joe Biden își va reconsidera poziția privind planurile de retragere a forțelor sale din Irak și poate mai târziu din Siria.
“Americanii vor să se despartă de Orientul Mijlociu, dar de fiecare dată Orientul Mijlociu vine după ei și le amintește de existența sa”, au declarat doi înalți oficiali israelieni.
Ambii au dorit să rămână anonimi din cauza sensibilității politice. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: