Incendiul de lângă Ierusalim: Pista criminală se accentuează

Anchetatorii au din ce în ce mai multe dovezi că incendiul masiv care a devastat dealurile Ierusalimului în această săptămână a fost de origine criminală, a relatat vineri Kan 11.

Potrivit televiziunii publice, anchetatorii au găsit pe teren probe criminalistice care ar putea avea legătură cu cauza incendiului.
În plus, serviciul de securitate internă Shin Bet asistă poliția în ancheta sa, ceea ce sugerează că autoritățile suspectează o potențială crimă naționalistă.
Incendiul masiv a ars 2.500 de hectare de pădure în afara Ierusalimului între duminică și marți. Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din casele lor și mai multe case au fost distruse, dar comunitățile au fost în mare parte cruțate.
Pompierii au crezut că au reușit să stăpânească incendiul până duminică seara, dar vântul puternic de dimineață și umiditatea scăzută au împins flăcările înapoi pe dealurile de la vest de Ierusalim, determinând guvernul să solicite asistență internațională.
Marți, șefii pompierilor au declarat că acest ajutor nu mai este necesar.
Serviciul de pompieri și salvare a declarat că 1.500 de pompieri au fost implicați în eforturile de stingere a incendiului.
Oficialii au declarat că procesul de reabilitare a pădurii ar putea dura zeci de ani.
Miercuri, Canalul 13 a raportat că autoritățile au crezut că incendiul de pădure a fost provocat intenționat, deoarece a izbucnit în două locații diferite în apropiere de Beit Meir. Cu toate acestea, aceasta este o zonă în care sunt puțini drumeți și nu au fost găsite obiecte care ar fi putut declanșa incendiul din greșeală. (Anima News)

Lasă un răspuns