Ministrul israelian al Sănătății: Virusul se schimbă rapid și se răspândește cu repeziciune

Nitzan Horowitz, ministrul israelian al Sănătății (foto), nu își ascunde îngrijorarea cu privire la descoperirea a 10 cazuri de variantă sud-americană a coronavirusului în Israel.

„Sper să nu se răspândească prea mult și să reușim să izolăm cazurile”, a declarat Horowitz într-un interviu acordat postului Channel 12 News.

„Acest virus se schimbă rapid și se adaptează. Am întâlnit câteva cazuri ale acestei mutații în țară, datorită supravegherii de la aeroportul Ben Gurion, unde fiecare persoană este testată, dar și datorită gamei extinse de teste pe care le efectuăm acum. Acest lucru ne permite să identificăm rapid variantele”, a adăugat el.
Horowitz a comentat vaccinurile împotriva virusului și a declarat: „Cel de-al treilea vaccin crește dramatic imunitatea organismului și ne oferă protecție împotriva bolilor grave și a infecțiilor. Este timpul să le spunem milioanelor de oameni care nu au fost vaccinați – mergeți să vă vaccinați, este eficient și împotriva noilor mutații”.
Referitor la afirmațiile privind ineficiența vaccinului împotriva variantei Delta, ministrul a declarat: „Chiar dacă vaccinul nu este adaptat la Delta, crește protecția organismului. Presupunem că este bun și pentru alte mutații. Între timp, Delta face ravagii aici și trebuie oprită.” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: