Ministrul israelian de Externe: ”Nu există nicio urgență în reluarea discuțiilor cu Autoritatea Palestiniană” / ”Mă voi opune unei alte carantine”

Într-un interviu pentru Channel 11 News, ministrul israelian de Externe Yair Lapid a declarat că o nouă carantină este „exclusă”, în ceea ce îl privește.

„Mă voi opune unei alte carantine. Cred că trebuie făcut totul pentru a o evita”, a afirmat Lapid.
„Am asistat la trei blocări lungi și dificile și 6.500 de israelieni au sfârșit totuși prin a muri din cauza COVID-19. Asta înseamnă că nu este neapărat cel mai eficient lucru de făcut”, a adăugat el.
În ceea ce privește întrebarea dacă anul școlar va fi deschis conform programului, Lapid a declarat că nu se va precupeți niciun efort pentru ca acest lucru să se întâmple. „Nu există nicio modalitate de a ști cât timp va mai fi virusul aici. Între timp, trebuie să continuăm să ne trăim viața de zi cu zi. O parte din acest lucru presupune ca copiii să înceapă anul școlar la 1 septembrie.”
Lapid a amintit o discuție pe care a avut-o cu ministrul educației Yifat Shasha-Biton. „Mi-a spus ceva care avea sens. Ea a spus că sistemul de educație este ‘soluția – nu problema’. Așa văd și eu lucrurile”.”
Lapid, care s-a aflat în fruntea unei lupte diplomatice cu Polonia în urma adoptării controversatei „Legi a Restituirii”, a declarat că nu regretă comportamentul său pe parcursul impasului. „Mingea este în terenul polonezilor. Ei înțeleg mesajele care au fost transmise de noi”, a declarat el, adăugând: „Ei sunt cei care ne predică moralitatea 24 de ore din 24, 7 zile din 7”.
„Toate țările din Europa de Est sunt atente. Dacă nu am fi reacționat așa cum am reacționat, am fi văzut aceste legi apărând peste tot. Agenda mea include revenirea la mândriei noastre naționale și evreiască în discursul politic. Statul evreu nu va sta cu mâinile în sân în timp ce astfel de măsuri sunt adoptate”, a punctat șeful diplomației israeliene.
Lapid a menționat, de asemenea, că actualul guvern nu a fost de acord cu privire la problema arabilor palestinieni și, deși susține o soluție au două state, aceasta nu va fi pusă în aplicare pe durata mandatului său.
„Cea mai mare parte a muncii cu președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas se încadrează în domeniul securității – nu în cel al relațiilor externe. Discuțiile cu AP nu sunt o prioritate”, a declarat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: