Premierul israelian: ”Dacă ne vaccinăm acum, putem evita carantina” (VIDEO)

Premierul israelian Naftali Bennett a primit vineri a treia doză de vaccin coronavirus Pfizer-BioNTech la Centrul Medical Meir din Kfar Saba.

“În urmă cu câteva săptămâni, am spus publicului că, dacă ne vom vaccina în Elul (ultima lună a anului evreiesc – n.r.), vom putea petrece sărbătorile cu familiile noastre în Tishrei (prima lună a anului evreiesc – n.r.)”, a declarat Bennett într-un comunicat.
“Vă spun acum: Este la îndemână. A sunat ireal, pentru că publicul israelian este obișnuit să petreacă sărbătorile în izolare”.
“Este la îndemână, dar nu am ajuns încă acolo. Vă spun clar: Dacă mergeți să obțineți al treilea vaccin, vom putea evita o a patra închidere. În acest moment suntem în vârful bătăliei”, a subliniat el.
Directorul general al Ministerului Sănătății, profesorul Nachman Ash, a acceptat joi seară o recomandare a personalului consultativ pentru probleme legate de coronavirus, care recomandă ca israelienii cu vârsta de peste 40 de ani să fie vaccinați cu o doză de rapel.
Recomandarea a sugerat ca la cinci luni de la primirea celei de-a doua doze, să se administreze o doză de rapel celor cu vârsta de peste 40 de ani, lucrătorilor din domeniul sănătății, educatorilor, îngrijitorilor de persoane în vârstă și femeilor însărcinate de toate vârstele.
În urma deciziei, profesorul Ash a actualizat directorii generali ai HMO-urilor, iar începând de vineri, cei care au peste 40 de ani pot suna la casele lor de sănătate pentru a programa a treia doză.
În cadrul unei conferințe de presă de miercuri, Bennett a comparat vaccinurile de rapel cu “încărcarea smartphone-ului” și a spus că este absolut normal ca vaccinurile de rapel să fie necesare.
În ianuarie, însă, Bennett l-a criticat pe fostul premier Benjamin Netanyahu pentru gestionarea “eșuată” a pandemiei și pentru că a promovat vaccinurile. “Ce se va întâmpla când va apărea următoarea mutație?” a întrebat atunci Bennett. “Vom administra oamenilor vaccinuri în fiecare minut? Nu este ca și cum ți-ai actualiza smartphone-ul”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: