Angela Merkel va efectua o vizită în Israel în perioada 28-30 august

Cancelarul german Angela Merkel, care își va încheia mandatul în toamnă, va efectua o vizită în Israel între 28 și 30 august, care va include o întâlnire cu premierul Naftali Bennett, a anunțat o purtătoare de cuvânt a guvernului german.

Cancelarul, care se retrage după 16 ani la putere, se va întâlni cu Bennett duminică dimineață la Ierusalim, a declarat purtătoarea de cuvânt Ulrike Demmer într-o conferință de presă la Berlin.
Cei doi lideri vor susține o conferință de presă comună duminică dimineața târziu, înainte de o întâlnire între Merkel și noul președinte israelian, laburistul Isaac Herzog.
Cancelarul va vizita împreună cu Bennett, Memorialul Yad Vashem, dedicat victimelor Holocaustului.
„Germania și Israelul sunt legate de o prietenie unică pe care dorim să o consolidăm în continuare”, a declarat cancelarul la 13 iunie după numirea lui Bennett, care i-a succedat lui Benyamin Netanyahu, aflat la putere timp de 12 ani.
La 22 mai, Merkel avertizase împotriva izbucnirilor rasiste sau antisemite în timpul manifestațiilor în favoarea cauzei palestiniene din primăvară în Germania, în timpul cărora au fost arse steaguri israeliene.
Germania este îngrijorată de o recrudescență a antisemitismului, în special din partea extremei drepte, mai ales de la atacul eșuat din octombrie 2019 asupra unei sinagogi din Halle, comis de un extremist cu vederi revizioniste.
Comunitatea evreiască, aflată în plină renaștere de la reunificarea Germaniei și sosirea a sute de mii de evrei din fosta Uniune Sovietică, a semnalat, de asemenea, antisemitismul în unele cercuri musulmane, mai ales după sosirea în 2015 și 2016 a refugiaților din țările arabe ostile Israelului.
La 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, cele două țări întrețin relații strânse, marcate în special în august 2020 de exerciții fără precedent desfășurate în Germania de către forțele aeriene israeliene, plasate sub semnul memoriei, cu un zbor deasupra fostului lagăr nazist de la Dachau, în special.
Forțele aeriene germane au participat la exerciții comune în 2019 în deșertul israelian Negev. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: