Israel / Sondaj: Fost primar al Ierusalimului este principalul candidat pentru a-l înlocui pe Netanyahu

Aproape o treime dintre alegătorii Likud doresc ca Nir Barkat (foto) să îl înlocuiască pe fostul premier Netanyahu, în timp ce o altă treime nu au un candidat preferat pentru a-l înlocui pe fostul premier.

Un nou sondaj realizat de Ulpan Shishi a întrebat publicul dacă, în opinia lor, epoca Netanyahu s-a încheiat – și mai mult de jumătate au spus că nu.
Cincizeci și șase la sută dintre respondenți au declarat că nu cred că fostul prim ministru Benjamin Netanyahu nu va mai conduce Likud, în timp ce 34% au declarat că sunt de părere că timpul său ca lider a luat sfârșit.
În rândul celor din dreapta politică, 71% îl susțin în continuare pe Netanyahu, în timp ce 22% cred că acesta ar trebui să se retragă.
Întrebați care ar putea fi cea mai bună persoană care să îl înlocuiască pe Netanyahu, 31% l-au numit pe fostul primar al Ierusalimului, Nir Barkat, în timp ce 12% au numit-o pe Miri Regev, 9% pe Avi Dichter, 6% pe Yuli Edelstein, 5% pe Yisrael Katz și 3% pe Tzachi Hanegbi.
O treime dintre alegătorii Likud nu au numit un candidat preferat pentru înlocuire.
În cazul în care Nir Barkat ar conduce Likud, partidul ar pierde opt dintre locurile sale, primind doar 24. În acest scenariu, Yesh Atid și-ar păstra cele 20 de locuri, în timp ce Albastru Alb și Partidul Sionismului Religios ar primi câte 10 locuri fiecare.
Shas, un partid sefardic-ultrareligios, ar primi nouă locuri în Knesset, în timp ce Partidul Muncii ar primi opt locuri în Knesset, urmat de Yisrael Beitenu și United Torah Judaism, cu câte șapte locuri fiecare. Yamina, partidul premierului israelian Naftali Bennett, ar primi șase locuri. (Anima News)

Lasă un răspuns