ISRAEL

Militar israelian rănit grav în confruntări severe la frontiera cu Fâșia Gaza (VIDEO)

Un ofițer al Poliției israeliene de Frontieră, a fost rănit grav sâmbătă, prin împușcare, în timp ce se afla la granița de nord a Fâșiei Gaza.

Ofițerul a fost evacuat cu elicopterul la Centrul Medical Soroka din Be’er Sheva, iar circumstanțele incidentului sunt în curs de investigare.
Familia lui a fost anunțată.
Rănirea militarului israelian a avut loc în timp ce sute de locuitori din Gaza s-au revoltat sâmbătă după-amiază și seara în apropierea graniței dintre Gaza și Israel, în apropiere de punctul de trecere Karni.
Palestinienii au aruncat cu pietre și bombe incendiare spre graniță, iar armata israeliană a răspuns folosind metode de dispersare a revoltelor și trăgând cu gloanțe de cauciuc, iar mai târziu apelând la foc viu tras de lunetiști.
Douăzeci și trei de locuitori din Gaza au fost răniți, cei mai mulți dintre ei fiind împușcați în picioare. Aceștia au fost evacuați la spitale.
În timpul confruntărilor, un locuitor din Gaza a încercat să fure prin violență arma unui soldat israelian.

Luni, gruparea teroristă Jihadul Islamic a lansat o singură rachetă asupra Israelului, în semn de “răzbunare” pentru eliminarea unor teroriști implicați într-un schimb de focuri cu armata israeliană.
Săptămâna trecută, Hamas a promis că va relua luptele cu Israelul dacă statul evreu nu relaxează securitatea la frontieră și nu transferă fondurile din Qatar în Gaza. Alte rapoarte au afirmat că revoltele de la graniță vor reîncepe, precum și tulburările nocturne.
Joi, ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz a aprobat transferul fondurilor din Qatar, care ar trebui să ajungă în Gaza în următoarele săptămâni.

Lasă un răspuns

%d