Fâșia Gaza: Egiptul închide punctul de trecere Rafah (Hamas)

Egiptul a informat autoritățile din Fâșia Gaza că va închide astăzi, luni, punctul de trecere Rafah, deschis din 20 mai la instrucțiunile președintelui egiptean Abdel Fattah al-Sissi pentru transferul de ajutoare umanitare.

„Am fost informați de către autoritățile egiptene că punctul de trecere Rafah va fi închis luni, în ambele direcții”, a declarat într-un comunicat Iyad al-Bozom, un purtător de cuvânt al grupării islamiste teroriste Hamas, care controlează teritoriul palestinian.
Egiptul nu a făcut un anunț oficial în acest sens, dar surse de securitate egiptene au confirmat închiderea, spunând că punctul de trecere va fi închis până la noi ordine, fără a oferi mai multe detalii.
Decizia vine după un weekend de violențe între forțele israeliene și protestatarii palestinieni la gardul de securitate care separă Israelul de Fâșia Gaza.
Un polițist de frontieră israelian a fost împușcat și grav rănit în confruntările de sâmbătă, iar viața sa este în continuare în pericol.
Barel Hadaria Shmueli, în vârstă de 21 de ani, a suferit un traumatism cranian și a fost operat la Spitalul Soroka din Beer-Sheva, fiind plasat la terapie intensivă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: