Hamas: “Problema eliberării prizonierilor și a rămășițelor soldaților deținuți de Hamas nu se află pe ordinea de zi”

Un oficial de rang înalt al Hamas a declarat pentru i24NEWS că problema eliberării prizonierilor israelieni și a rămășițelor soldaților deținuți de gruparea teroristă în Gaza nu s-a aflat pe agenda discuțiilor recente din Gaza și Egipt.

Potrivit acestuia, discuțiile s-au axat doar pe chestiunea financiară și pe calmul din regiune, după ultima rundă de violențe dintre facțiunile teroriste și statul evreu din luna mai.
“Problema returnării rămășițelor soldaților și a prizonierilor aflați în mâinile organizației nu se află în prezent pe ordinea de zi”, a declarat sursa Hamas.
“Până când Israelul nu se va angaja să ușureze blocada din Fâșia Gaza, nu există loc pentru alte discuții, nici despre rămășițele soldaților deținuți de rezistență, nici despre altceva”, a adăugat el.
O sursă din cadrul Ministerului egiptean de Externe a declarat, de asemenea, pentru i24NEWS, că gruparea Hamas este nemulțumită de eforturile SUA, ale Europei și ale țărilor arabe de a include Autoritatea Palestiniană în discuțiile privind acalmia din Fâșia Gaza și introducerea banilor qatarezi.
El a declarat că Hamas nu este de acord cu încercarea internațională de a reconstrui Autoritatea Palestiniană pe cheltuiala sa.
Aceeași sursă egipteană a adăugat că “acesta este un mod al Hamas de a arăta clar că deține controlul asupra a tot ceea ce se întâmplă în Gaza”.
“Mă aștept ca premierul Naftali Bennett să dezmintă acest raport, este foarte deranjant”, a reacționat Lea Goldin, mama soldatului Hadar Goldin, ucis în timpul operațiunii “Protective Edge” din 2014 în Gaza și ale cărui rămășițe sunt deținute de Hamas. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: