Israel: “Bugetul de stat va fi adoptat”, afirmă președintele Parlamentului (foto)

Coaliția de guvernare are suficiente voturi pentru a adopta bugetul de stat până la 4 noiembrie, a declarat președintele parlamentului israelian, în timp ce acest termen cheie trebuie respectat pentru a evita o nouă rundă de alegeri.

“Bugetul va fi adoptat – avem 61 de voturi, poate 62”, a declarat Mickey Levy la Canal 12, fără a preciza dacă vreun partid din opoziție este pregătit să îl susțină.
“Nu sunt implicat în negocieri”, a spus el, dar “bugetul va trece și este un buget bun”.
Potrivit lui Levy, membru al listei centriste Yesh Atid, condusă de ministrul de Externe Yair Lapid, s-a ajuns la mai multe compromisuri.
Aprobat la începutul acestei luni de către guvern, bugetul de stat mai trebuie să fie votat de către parlament, Knesset, unde trebuie să obțină sprijinul unei majorități de cel puțin 61 de parlamentari.
Potrivit premierului Naftali Bennett, bugetul include investiții în educație, apărare, mediu, transport public și înaltă tehnologie.
“Bugetul de stat pentru anul 2021 va fi de aproximativ 432,5 miliarde de shekeli (aproximativ 113 miliarde de euro) și de aproximativ 452,5 miliarde de shekeli pentru anul 2022 (aproximativ 118 miliarde de euro)”, a declarat Ministerul de Finanțe într-un comunicat, atunci când coaliția a aprobat programul bugetar.
În cazul în care bugetul nu va fi aprobat de aleși, Knesset-ul va fi dizolvat, iar noi alegeri legislative vor fi convocate 90 de zile mai târziu. (Anima News)

Lasă un răspuns