Israel/Coronavirus: 7 directori de spitale spun că au ajuns la „capacitatea lor limită” și amenință „să nu mai accepte pacienți cu coronavirus”

Directorii a șapte spitale din Israel au declarat duminică că a fost atinsă capacitatea personalului medical și au amenințat că nu vor mai accepta, începând de luni, niciun pacient cu coronavirus în secțiile lor.

„Am fost abandonați în cel mai critic moment al pandemiei de coronavirus”, au spus ei. „Ne aflăm în cea mai gravă criză din istoria noastră. În situația actuală, nu putem continua tratamentele. Nu avem suficiente echipamente, mijloace și salarii. Conștiința noastră ne obligă să nu mai primim niciun pacient cu coronavirus începând de mâine”, a declarat doctorul Ofer Marin, directorul Centrului medical Sha’are Zedek din Ierusalim.
În urmă cu câteva săptămâni, premierul Naftali Bennett a anunțat că un buget de 2,5 miliarde de shekeli va fi alocat spitalelor pentru a crește capacitatea în ceea ce privește personalul și paturile suplimentare.
669 de pacienți se află în prezent în stare gravă, dintre care 107 sunt conectați la aparate de respirație artificială.
În 24 de ore au fost raportate 5.380 de cazuri noi, iar de la începutul pandemiei au murit 6.830 de persoane, dintre care 352 în luna august. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: