Israel/Coronavirus: Cabinetul pentru combaterea epidemiei aprobă începerea școlii la 1 septembrie

Cabinetul însărcinat cu lupta împotriva coronavirusului a optat, după miezul nopții de duminică spre luni, să mențină data de 1 septembrie pentru începerea anului școlar, în ciuda ratelor de infectare încă în creștere în Israel.

Elevii de liceu care nu au încă un program complet de vaccinare vor putea fi vaccinați la școlile lor în timpul orelor de curs, sub rezerva aprobării părinților.
Ministrul Educației, Yifat Shasha-Biton, care inițial s-a opus planului, a cedat în cele din urmă pentru a evita întârzierea deschiderii școlilor.
Unii oficiali făceau presiuni pentru amânarea cu o lună a reluării cursurilor, deoarece varianta Delta a declanșat o recrudescență a cazurilor grave de infecție.
Cabinetul a decis, de asemenea, să solicite pașapoarte verzi pentru toți profesorii și personalul școlar, care vor trebui să aibă un program complet de vaccinare împotriva covidiei 19, să dovedească că s-au vindecat de această boală sau să prezinte un test negativ.
Copiii cu vârsta sub 12 ani vor trebui să prezinte permisiunea părinților de a se supune testului antigen în prima zi de școală. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: