Israel/Coronavirus: Persoanele de peste 30 de ani vor primi a treia doză de vaccin în zilele următoare (ministru)

Ministrul israelian Nachman Shai, membru al echipei israeliene de control al coronavirusului, a declarat că “în această săptămână vom reduce vârsta pentru a treia doză de vaccin la cei peste 30 de ani”.

În prezent, doar persoanele de peste 40 de ani pot primi a treia doză de vaccin.
Într-o lună, peste 1,3 milioane de cetățeni israelieni au primit a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului, în timp ce țara se confruntă cu un al patrulea val de infecții, din cauza variantei Delta, foarte contagioasă.
Guvernul a decis să extindă campania de vaccinare cu cea de-a treia doză la noi grupe de vârstă ale populației pentru a preveni o nouă izolare pentru sărbătorile evreiești din septembrie, ceea ce, potrivit premierului Naftali Bennett, “ar pune în pericol economia și securitatea țării”.
Nachman Shai a declarat că “vaccinurile, măștile și restricțiile privind adunările dau roade”, în timp ce peste 7.700 de cazuri noi au fost raportate în 24 de ore.
“Observăm o îmbunătățire a situației și un declin, deși lent, al cazurilor noi de infecție. Numărul de cazuri grave se stabilizează, iar vaccinarea este în creștere, în special a treia doză, care avansează rapid”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns