Liban: Hassan Nasrallah promite mai mult combustibil iranian pentru Liban

Liderul mișcării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis noi transporturi de combustibil iranian către Liban, punând totodată la îndoială o inițiativă aprobată de Washington pentru aprovizionarea cu energie a țării afectate de criză.

Joi, într-un discurs televizat, el a declarat că o primă navă de combustibil iraniană va pleca spre Liban.
Prima navă navighează “pe mare. Adaug că o a doua navă va pleca în următoarele câteva zile și va fi urmată de altele “, a confirmat duminică seara Hassan Nasrallah.
“Vom continua acest proces atâta timp cât Libanul are nevoie de el”, a adăugat Nasrallah. “Scopul este de a-i ajuta pe toți libanezii” și nu doar pe “susținătorii Hezbollah sau pe șiiți”.
În discursul său, el a cerut, de asemenea, ascultătorilor săi să “fie alături de poporul palestinian din Cisiordania, din Fâșia Gaza asediată și din Ierusalim, pentru a apăra dreptul poporului palestinian de a-și recupera pământul de la râu până la mare.
“Așteptăm cu nerăbdare ziua în care invadatorii sioniști vor părăsi pământul Palestinei”, a spus el.
Libanul se confruntă de mai multe luni cu o penurie severă de combustibil, în condițiile în care colapsul economic al țării elimină treptat subvențiile la importuri.
În ultimele săptămâni, multe benzinării au fost închise, iar la cele deschise s-au format cozi lungi.
Mulți libanezi dau vina pe partidele politice, în special pe Hezbollah, care sunt adesea considerate incompetente și corupte. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: