Liban: Hassan Nasrallah promite mai mult combustibil iranian pentru Liban

Liderul mișcării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis noi transporturi de combustibil iranian către Liban, punând totodată la îndoială o inițiativă aprobată de Washington pentru aprovizionarea cu energie a țării afectate de criză.

Joi, într-un discurs televizat, el a declarat că o primă navă de combustibil iraniană va pleca spre Liban.
Prima navă navighează “pe mare. Adaug că o a doua navă va pleca în următoarele câteva zile și va fi urmată de altele “, a confirmat duminică seara Hassan Nasrallah.
“Vom continua acest proces atâta timp cât Libanul are nevoie de el”, a adăugat Nasrallah. “Scopul este de a-i ajuta pe toți libanezii” și nu doar pe “susținătorii Hezbollah sau pe șiiți”.
În discursul său, el a cerut, de asemenea, ascultătorilor săi să “fie alături de poporul palestinian din Cisiordania, din Fâșia Gaza asediată și din Ierusalim, pentru a apăra dreptul poporului palestinian de a-și recupera pământul de la râu până la mare.
“Așteptăm cu nerăbdare ziua în care invadatorii sioniști vor părăsi pământul Palestinei”, a spus el.
Libanul se confruntă de mai multe luni cu o penurie severă de combustibil, în condițiile în care colapsul economic al țării elimină treptat subvențiile la importuri.
În ultimele săptămâni, multe benzinării au fost închise, iar la cele deschise s-au format cozi lungi.
Mulți libanezi dau vina pe partidele politice, în special pe Hezbollah, care sunt adesea considerate incompetente și corupte. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: