Regele Marocului speră ca legăturile cu Israelul să favorizeze pacea regională

Regele Marocului, Mohammed al VI-lea, i-a trimis o scrisoare președintelui israelian Isaac Herzog, în care își exprimă speranța că reînnoirea legăturilor dintre cele două țări va favoriza pacea în regiune, a anunțat biroul președintelui.

Regele i-a mulțumit lui Herzog pentru scrisoares sa, transmisă de ministrul de Externe Yair Lapid în timpul vizitei acestuia în Maroc, săptămâna trecută.
„Sunt mulțumit de pașii făcuți pentru reînnoirea legăturilor dintre țările noastre. Cred că vom menține acest impuls pentru a avansa perspectivele de pace pentru toate popoarele din regiune”, a scris Mohammed, potrivit biroului lui Herzog.
Cu toate acestea, regele nu a răspuns încă invitației lui Herzog de a vizita Israelul.
Joia trecută, Yair Lapid a declarat că Israelul și Marocul vor îmbunătăți relațiile prin stabilirea unor legături diplomatice depline și deschiderea de ambasade în țările celeilalte părți în termen de două luni.
În cadrul unei conferințe de presă la Casablanca, cu ocazia primei vizite a unui ministru israelian de când cele două țări au convenit să normalizeze relațiile anul trecut, Lapid a declarat că omologul său, Nasser Bourita, este așteptat să se afle la bordul primului zbor Royal Air Maroc către Tel Aviv în octombrie sau la începutul lunii noiembrie.
Nasser Bourita ar trebui să participe la inaugurarea ambasadei marocane din Tel Aviv.
În timpul vizitei sale, ministrul israelian a inaugurat un birou de legătură la Rabat.
De asemenea, el a discutat cu omologul său marocan despre „preocupările lor cu privire la rolul Algeriei în regiune, apropierea sa de Iran și campania sa împotriva admiterii Israelului ca membru observator al Uniunii Africane”.
Comunitatea evreiască din Maroc este cea mai mare din Africa de Nord (aproximativ 3.000 de persoane), iar cei aproximativ 700.000 de israelieni de origine marocană păstrează adesea legături puternice cu țara lor de origine. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: