ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Sursă israeliană: ”Am moștenit de la Netanyahu o moștenire dificilă în privința Iranului”

O sursă israeliană de rang înalt a vorbit cu reporterii înaintea întâlnirii premierului Naftali Bennett cu președintele american Joe Biden, afirmând că problema iraniană va fi în centrul întâlnirii.

„Am primit o moștenire foarte dificilă de la guvernul anterior în ceea ce privește Iranul. După toate declarațiile și retorica, Iranul se află în cel mai avansat punct al programului său nuclear. A existat o deconectare între retorică și testarea rezultatului”, a declarat sursa, criticându-l pe fostul premier Benjamin Netanyahu.
Avionul premierului israelian va decola mâine (marți) după-amiază spre Washington.
Bennett se va întâlni, pe lângă președinte, cu secretarul de stat, cu secretarul american al Apărării și cu consilierul pentru Securitate națională.
Joi, Bennett și Biden se vor întâlni pentru a discuta patru chestiuni, urmate de o întâlnire mai aprofundată la care vor participa înalți oficiali ai administrației.
Sursa politică a declarat că „principala problemă va fi Iranul și, deși la început părea că revenirea la acordul nuclear era inevitabilă, acum, în urma schimbărilor din zonă, nu este sigur că SUA se grăbesc să revină la acord.
„Revenirea la acord ar fi o greșeală, deoarece eliminarea sancțiunilor le-ar oferi resursele de care au nevoie pentru a reveni și a acționa agresiv”, a avertizat sursa.
”Alegerea președintelui iranian semnalează direcția și, de asemenea, ritmul de îmbogățire, un ritm amețitor și îngrijorător. Agresiunea regională a iranienilor este peste tot, pe mare, în aer și pe uscat”.”
„Există o provocare aici și există o oportunitate aici”, a precizat sursa politică, afirmând că premierul va prezenta o strategie clară în această privință.
Relațiile dintre cele două guverne sunt foarte bune, afirmă persoana politică, menționând că acestea sunt calde și intime. „Există încredere și există o înțelegere reciprocă a provocărilor și priorităților fiecărei părți”.
În ceea ce privește continuarea procesului de normalizare cu țările arabe, înaltul oficial israelian a declarat că activitatea politică continuă în cooperare cu Statele Unite. „Premierul lucrează pentru a continua să implice mai multe țări. Lucrăm pentru a normaliza relațiile cu alte țări.”
În ceea ce privește procesul de pace cu Autoritatea Palestiniană, Bennett îi va spune lui Biden că se opune la „două state”, dar, potrivit sursei politice, „este clar pentru toată lumea că acest lucru nu este deloc posibil”. Accentul se pune acum pe economie și pe îmbunătățirea vieții civililor. Negocierile politice cu palestinienii nu se află pe ordinea de zi”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: