ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Armata israeliană suplimentează trupele de-a lungul graniței cu Fâșia Gaza înainte de revoltele violente așteptate miercuri

Forțele de Apărare ale Israelului (Țahal) au trimis marți trupe suplimentare la granița cu Fâșia Gaza, înaintea protestelor de miercuri, conduse de Hamas.

Decizia a fost luată în urma unor ciocniri violente de-a lungul frontierei la sfârșitul săptămânii trecute, în care un soldat israelian a fost împușcat în cap și zeci de palestinieni au fost răniți, potrivit armatei.
Primele concluzii ale anchetei Țahal privind violențele de sâmbătă de la graniță au evidențiat defecte în modul în care armata a gestionat revoltele.
Deși ancheta este încă în curs de desfășurare, armata intenționează să își schimbe strategiile la frontieră, desfășurând soldați suplimentari în zonă și actualizând regulile pentru a se asigura că protestatarii nu se pot apropia de gardul de securitate.
Modificările au fost aprobate marți de șeful Comandamentului de Sud al Țahal, generalul-maior Eliezer Toledano, în urma unei evaluări a situației.
„În ultimele zile, trupele s-au pregătit masiv. Pe măsură ce au fost aprobate planuri specifice, s-au efectuat exerciții în diferite locații și s-au efectuat teste pe teren. Trupele Țahal vor acționa agresiv împotriva tentativelor de terorism de-a lungul frontierei”, a declarat armata într-un comunicat.
Două unități de forțe speciale, o companie de tancuri și un număr de lunetiști au fost desfășurate în zona de frontieră din Gaza înaintea demonstrațiilor pe care grupările teroriste palestiniene au declarat că intenționează să le organizeze miercuri. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: