Premierul israelian la plecarea în SUA : Plănuim să blocăm programul nuclear al Iranului

Premierul israelian Naftali Bennett a decolat astăzi, marți spre Washington, înaintea întâlnirii sale cu președintele american Joe Biden.

Bennett a declarat reporterilor la Aeroportul Ben Gurion: „Există un nou guvern în Statele Unite și există un nou guvern în Israel – aduc cu mine de la Ierusalim un nou spirit de cooperare. Joe Biden este un adevărat prieten al Israelului”.
„Ne vom ocupa de multe fronturi, inclusiv de cel iranian. Vom planifica cum să oprim saltul pe care programul nuclear iranian l-a făcut în ultimii doi sau trei ani”, a declarat Bennett.
În ceea ce privește chestiunea luptei împotriva coronavirusului, premierul a spus: „Nu este o problemă de securitate: Intenționez să-i împărtășesc lui Biden informații din a treia noastră campanie de vaccinare. Mi se pare că, atunci când mă voi urca în avion, voi lăsa în urmă Israelul cu semințele speranței de stabilizare în lupta împotriva variantei Delta”.
Bennett se va întâlni miercuri cu secretarul de stat, cu secretarul Apărării și cu consilierul pentru sSecuritate națională. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: