Șeful Statului Major al Țahal: Armata israeliană s-a pregătit pentru război în Gaza, Hamas poartă responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla

Șeful Statului Major al Țahal (armata israeliană), generalul-locotenent Aviv Kochavi, a declarat că progresul programului nuclear iranian a determinat armata să-și accelereze planurile operaționale, iar bugetul Apărării, aprobat recent, reflectă acest lucru.

„Țahal lucrează sistematic și în diverse moduri pentru a reduce influența Iranului în Orientul Mijlociu”, a declarat Kochavi.
Șeful Statului Major s-a referit la tirurile de rachete din Fâșia Gaza și la lansarea continuă de baloane incendiare din enclavă: „Armata se pregătește, cu un efort concertat, pentru posibilitatea unei alte operațiuni în Gaza. Nu acceptăm și nu vom accepta o încălcare a suveranității noastre, indiferent cine se află în spatele ei, iar Hamas este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în Fâșia Gaza”, a spus Kochavi.
În contextul criticilor aduse la adresa armatei israeliene pentru creșterea pensiilor militarilor permanenți pensionați, șeful Statului Major a declarat că majorarea salariilor recruților în general și ale soldaților în special este o problemă majoră și valoroasă. „Ministrul Apărării, ministrul de Finanțe și eu personal, lucrăm din greu pentru a o promova.”
Bugetul Apărării pentru anii 2021-2022 este prevăzut să fie de aproximativ 58 de miliarde șekeli pe an.
Sistemul Iron Dome a economisit 500 de milioane de șekeli în timpul operațiunii „Guardian of the Walls” din mai și 300 de milioane șekeli în timpul operațiunii „Protective Edge” din 2014, prevenind deteriorarea infrastructurii civile. pentru care guvernul ar fi oferit compensații. (Anima News)

One thought on “Șeful Statului Major al Țahal: Armata israeliană s-a pregătit pentru război în Gaza, Hamas poartă responsabilitatea pentru ceea ce se va întâmpla

  • 26/08/2021 la 9:04 am
    Legătură permanentă

    Domnul Dumnezeul Cerului și al Pământului cu armata Lui de îngeri să vă însoțească spre Biruință vecinica Spre BUCURIA voastră spre si Slava lui Dumnezeu 🕊🕊🕊

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: