10 soldați americani, printre cei uciși în atentatul sinucigaș cu bombă de la Kabul / Întâlnirea Biden – Bennet a fost amânată

Cel puțin 10 soldați americani se numără printre cele 70 de persoane care au fost ucise joi într-un dublu atentat sinucigaș cu bombă la aeroportul din Kabul, au confirmat oficiali americani. Alți trei soldați au fost răniți.

Premierul britanic Boris Johnson a fost primul care a confirmat victimele americane, declarând că “membri ai armatei americane și-au pierdut, din păcate, viața”. Câteva minute mai târziu, secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, a confirmat că militarii americani au fost uciși.
Membri ai talibanilor și civili se numără, de asemenea, printre morți. Talibanii au condamnat bombardamentul.
Atacul vine după ce guvernele american, britanic și australian au avertizat joi dimineață că un atac terorist major la aeroport este “iminent”.
Potrivit avertismentelor, sursa amenințării ar fi fost Statul Islamic (SI).
Mii de occidentali și cetățeni afgani s-au adunat la aeroport de când talibanii au preluat controlul asupra Kabulului și a întregii țări, la 15 august, sperând să iasă din Afganistan cu unul dintre avioanele occidentale care participă la evacuare.
Zeci de persoane au murit în haosul care a izbucnit pe aeroport, inclusiv câteva care s-au agățat de avioane la decolare și au căzut ulterior în gol, iar șapte au murit strivite într-o busculadă duminică.
Președintele american Joe Biden și-a amânat întâlnirea cu premierul israelian Naftali Bennett în urma atentatelor. Deocamdată nu a fost stabilită o oră pentru întâlnire. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: