Coronavirus: 4.811 israelieni care s-au vindecat de Covid au fost infectați din nou / 8.800 de cazuri noi în 24 de ore / Majoritatea cazurilor de reinfectare se înregistrează în rândul tinerilor

Potrivit Ministerului israelian al Sănătății, 4.811 israelieni care s-au recuperat de la Covid-19 de la izbucnirea epidemiei în țară au fost reinfectați cu coronavirusul.

Această cifră reprezintă 0,47% din numărul total de israelieni care au fost deja infectați, în condițiile în care țara a depășit săptămâna aceasta pragul de un milion de persoane de la începutul pandemiei.
Doar 0,08% din reinfecții au fost înregistrate în 2020, în timp ce această cifră crește la 0,71% în 2021, când varianta Delta a devenit tulpina dominantă în Israel.
În ultima lună, 2.702 pacienți recuperați s-au reinfectat cu coronavirusul, adică aproximativ 1,8%.
Nu se știe în ce măsură varianta Delta este mai agresivă și în ce măsură reinfecțiile sunt rezultatul unei slăbiciuni a anticorpilor.
Potrivit ministerului, majoritatea cazurilor de reinfectare se înregistrează în rândul tinerilor.
Ministerul israelian al Sănătății a raportat joi bilanțul pandemiei de coronavirus în țară, înregistrând 8.800 de cazuri noi în 24 de ore.
Vaccinarea în masă este recomandată pentru a reduce epidemia, care a fost relansată de varianta Delta, foarte contagioasă.
Până în prezent, peste 5,9 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin, peste 5,4 milioane au primit cele două doze și peste 1,5 milioane au primit cele trei doze.
Începând de marți, persoanele cu vârsta de peste 30 de ani sunt acum eligibile pentru a treia doză de vaccin. A treia doză ar crește eficiența vaccinului la 97%. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: