Benny Gantz avertizează că un Iran nuclearizat va declanșa o cursă regională a înarmării

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a avertizat duminică împotriva perspectivei unui Iran înarmat nuclear, prezicând că aceasta ar declanșa o cursă a înarmării în Orientul Mijlociu.

“Este foarte important ca întreaga lume să se înroleze în această misiune înainte de a fi prea târziu, deoarece riscul unui Iran nuclearizat nu este doar o amenințare pentru Israel, ci și un impact sporit în regiune și ar duce la o cursă a înarmării care va pune în pericol multe state”, a spus el.
Achiziționarea bombei atomice de către Iran “este posibil ca în viitor să pună arme avansate și în mâinile instabile și iresponsabile ale unor regimuri teroriste”, a avertizat Benny Gantz.
Președintele iranian a numit duminică un nou director pentru programul nuclear al țării, a anunțat televiziunea de stat, înlocuindu-l pe cel mai important om de știință nuclear iranian cu un ministru autorizat de ONU, care are legături cu Ministerul Apărării.
Noul președinte ales al Iranului, Ebrahim Raissi, l-a ales pe Mohammad Eslami, un inginer civil în vârstă de 64 de ani, care a supravegheat anterior rețeaua de drumuri a țării, pentru a conduce programul nuclear iranian.
El îi succede lui Ali Akbar Salehi, un om de știință format în SUA, care a fost un actor-cheie în anii de diplomație internațională intensă care au dus la acordul nuclear istoric încheiat de Teheran cu puterile mondiale în 2015. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: