ISRAEL

Benny Gantz avertizează că un Iran nuclearizat va declanșa o cursă regională a înarmării

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a avertizat duminică împotriva perspectivei unui Iran înarmat nuclear, prezicând că aceasta ar declanșa o cursă a înarmării în Orientul Mijlociu.

“Este foarte important ca întreaga lume să se înroleze în această misiune înainte de a fi prea târziu, deoarece riscul unui Iran nuclearizat nu este doar o amenințare pentru Israel, ci și un impact sporit în regiune și ar duce la o cursă a înarmării care va pune în pericol multe state”, a spus el.
Achiziționarea bombei atomice de către Iran “este posibil ca în viitor să pună arme avansate și în mâinile instabile și iresponsabile ale unor regimuri teroriste”, a avertizat Benny Gantz.
Președintele iranian a numit duminică un nou director pentru programul nuclear al țării, a anunțat televiziunea de stat, înlocuindu-l pe cel mai important om de știință nuclear iranian cu un ministru autorizat de ONU, care are legături cu Ministerul Apărării.
Noul președinte ales al Iranului, Ebrahim Raissi, l-a ales pe Mohammad Eslami, un inginer civil în vârstă de 64 de ani, care a supravegheat anterior rețeaua de drumuri a țării, pentru a conduce programul nuclear iranian.
El îi succede lui Ali Akbar Salehi, un om de știință format în SUA, care a fost un actor-cheie în anii de diplomație internațională intensă care au dus la acordul nuclear istoric încheiat de Teheran cu puterile mondiale în 2015. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d