Ministrul israelian de finanțe: 15 milioane euro alocate pentru refacerea pădurilor devastate de incendii în apropiere de Ierusalim

Avigdor Lieberman, ministrul israelian de finanțe, a anunțat că guvernul a aprobat un plan de 60 de milioane de shekeli (aproximativ 15 milioane de euro) pentru a ajuta la refacerea pădurilor și a dealurilor din Iehuda, în apropiere de Ierusalim, care au fost devastate de incendii masive în urmă cu două săptămâni.

“Avem o mare responsabilitate față de cetățeni, față de mediul înconjurător și față de peisajul frumoasei noastre țări”, a scris Lieberman pe Twitter.
Incendii de proporții au izbucnit în pădurea Ierusalimului și în munții de lângă Beit Meir.
Locuitorii din Beit Meir, Kislon, Ramat Raziel, Shoresh, Kiryat Ya’arim și Shoeva au fost rugați să își părăsească locuințele, iar drumul 395 a fost închis circulației în ambele direcții.
Incendiile de pădure au fost ținute sub control după 52 de ore de luptă împotriva incendiilor în șapte locații diferite, cu sprijinul a 20 de aeronave de stingere a incendiilor.
La operațiunea de trei zile au participat 1.500 de pompieri, iar 20 de pompieri ai Autorității Palestiniene au participat, de asemenea, la acest efort.
Incendiile au izbucnit din cauza temperaturilor caniculare înregistrate în această lună. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: