Ministrul israelian de interne: “Nu va fi nicio carantină în timpul sărbătorii de Rosh Hashanah”

Ayelet Shaked, ministrul israelian de Interne, a declarat sâmbătă seară la Canalul 13 că nu va fi declarată carantină în timpul sărbătorii de Rosh Hashana (Anul nou evreiesc), care începe luni, 6 septembrie.

“Vom petrece cu toții Rosh Hashana cu familiile noastre”, a declarat Ayelet Shaked, prezicând că nu vor exista nici restricții suplimentare.
Ministrul a subliniat că este important, totuși, ca cetățenii să continue să se vaccineze, pentru a reduce curba de infectare.
Efectele celei de-a treia doze de rapel încep să se facă simțite, după ce Israelul s-a confruntat cu o reapariție majoră a epidemiei în această vară.
La sfârșitul lunii iulie, Israelul a devenit prima țară din lume care a oferit un vaccin de rapel, mai întâi cetățenilor de peste 60 de ani și persoanelor imunocompromise, apoi celor de peste 40 de ani și, în cele din urmă, săptămâna trecută, celor de peste 30 de ani.
Până în prezent, aproape 2 milioane de cetățeni au primit deja cele trei doze de vaccin.
Începând de săptămâna viitoare, toți israelienii cu vârsta de peste 12 ani care au primit a doua doză de vaccin cu mai mult de 5 luni în urmă vor putea primi a treia doză. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: