Raport: Netanyahu refuză să returneze, conform legii, zeci de cadouri de la lideri străini, susținând că multe s-au pierdut

Potrivit unui articol publicat în ziarul Maariv, fostul premier Benjamin Netanyahu refuză să returneze cadourile primite în timpul mandatului său de prim-ministru, în ciuda unei cereri în acest sens din partea actualului prim-ministru, Naftali Bennett.

Maariv susține că Netanyahu este obligat prin lege să returneze un total de 42 de cadouri – și că asistentul lui Netanyahu susține acum că multe dintre cadouri au fost “pierdute” și nu pot fi localizate.
Shlomit Barnea, consilier juridic la cabinetul actualului premier, i-a scris atunci lui Netanyahu, cerându-i cel puțin 27 dintre cadourile care nu au fost pierdute. Printre acestea se numără un exemplar Tanah (Biblia ebraică) cu comentariul lui Rashi, un comentator timpuriu, care i-a fost dăruit lui Netanyahu de către președintele rus Vladimir Putin.
De asemenea, printre obiectele revendicate se numără și o copie a documentelor prin care se ordonă transferul ambasadei SUA la Ierusalim, semnate de fostul președinte american Donald Trump.
“La încheierea mandatului dvs. de prim-ministru trebuia să returnați toate cadourile primite în timpul mandatului dvs. … în starea în care au fost oferite, cu excepția uzurii rezonabile datorate trecerii timpului”, ar fi scris Barnea. (Anima News)

Un comentariu

  • Balter Iosef spune:

    Până și Ceaușescu devenit simbol al autocratului malefic,a cedat pe vremuri muzeului de istorie,instalat în fostul palat al poștelor,toate cadourile primite atât din țară, cât și de la demnitari străini.

Lasă un răspuns