Benny Gantz și Mahmoud Abbas s-au întâlnit la Ramallah pe probleme de securitate

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, s-a deplasat duminică seară la Ramallah, în Cisiordania, pentru a se întâlni cu președintele Autorității Palestiniene și a discuta probleme de securitate, politice, civile și economice, într-o primă întâlnire la acest nivel de la preluarea mandatului de către premierul israelian Naftali Bennett, în iunie.

„Israelul este pregătit să ia o serie de măsuri care vor consolida economia Autorității Palestiniene”, i-a spus Benny Gantz lui Mahmoud Abbas, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Apărării.
Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre „modalitățile de îmbunătățire a securității și a situației economice din Cisiordania și Fâșia Gaza” și „au convenit să continue dialogul”.
Potrivit unui oficial din biroul premierului, această întâlnire a fost aprobată în prealabil de șeful guvernului Naftali Bennett, iar „acesta nu este un proces diplomatic cu palestinienii și nu va exista niciunul”.
La întâlnirea lor au participat coordonatorul Activităților guvernamentale din Teritoriu (COGAT), generalul-maior Ghasan Alyan, ministrul palestinian al Afacerilor civile, Hussein Al Sheikh, și șeful S„erviciului de informații palestinian, Majid Faraj.
După această întâlnire prelungită, Gantz și dl Abbas au avut o discuție tête-à-tête. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: