ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Hamas și Jihadul Islamic îl condamnă pe Abbas pentru întâlnirea „reprobabilă” cu Gantz

Grupările teroriste Hamas și Jihadul Islamic l-au condamnat luni pe președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas (foto), pentru că s-a întâlnit, la Ramallah, cu ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz.

„Întâlnirea președintelui Mahmoud Abbas cu ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, este o înjunghiere în spate la adresa poporului palestinian și a ceea ce a sacrificat. Este o trădare a sângelui martirilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Hamas, Abd al-Latif al-Qanou, într-un comunicat.
Gantz și Abbas s-au întâlnit la Ramallah, în prima întâlnire de acest fel între cele două părți după mai bine de un deceniu.
Ultima întâlnire similară a avut loc între fostul prim-ministru Benyamin Netanyahu și Abbas la Ierusalim, în septembrie 2010.
Un al doilea purtător de cuvânt al Hamas, Hazim Qasim, l-a mai acuzat pe Mahmoud Abbas că „încurajează țările arabe să își normalizeze relațiile cu Israelul” prin întâlnirea cu înaltul oficial israelian.
„Acest lucru slăbește poziția palestiniană care respinge normalizarea”, a spus el.
Gruparea teroristă Jihadul Islamic l-a criticat, de asemenea, pe Abbas pentru că s-a întâlnit cu Benny Gantz, fost șef de stat major al armatei israeliene, care a supravegheat armata israeliană în luptele succesive dintre Israel și Hamas.
„Sângele copiilor uciși de armată la ordinul lui Gantz nu s-a uscat încă, chiar dacă președintele Abbas se întâlnește cu el la Ramallah”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jihadului Islamic, Tariq Silmi, într-un comunicat.
O declarație a biroului lui Benny Gantz a precizat că cei doi bărbați au discutat despre probleme de securitate, diplomatice, economice și civile.
Noul guvern israelian s-a angajat să consolideze economia bolnavă a Autorității Palestiniene, acesta fiind un interes cheie al Israelului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: