Israel: A decedat ofițerul Poliției de Frontieră grav rănit de palestinieni în confruntări

Polițistul de frontieră israelian Barel Hadaria Shmueli, care a fost grav rănit la cap sâmbăta trecută în timpul confruntărilor de la gardul de securitate dintre Gaza și Israel, a murit luni după-amiază.

Barel fusese lovit în cap de un glonț palestinian în timpul unor confruntări cu manifestanții din Gaza și se afla în comă de nouă zile. Starea lui s-a deteriorat brusc duminică seara.
„Am primit cu profundă tristețe vestea amară a morții luptătorului Barel Hadaria Shmueli, care a căzut apărând securitatea Israelului. Niciun cuvânt nu va fi suficient de puternic pentru a consola familia îndurerată. Barel a fost întotdeauna un războinic și la fel a fost și în timpul morții sale. A luptat pentru viața sa până în ultima clipă, în timp ce poporul israelian s-a rugat pentru recuperarea sa”, a reacționat premierul Naftali Bennett.
Fostul prim-ministru Benyamin Netanyahu și-a exprimat, de asemenea, condoleanțe, familiei lui Barel.
„În ultimele zile, ne-am rugat împreună cu tot poporul israelian pentru recuperarea sa. Barel și camarazii săi au luptat cu determinare și eroism împotriva terorismului din Gaza. Nu vom uita niciodată eroismul său. Fie ca memoria lui să fie binecuvântată și păstrată mereu în inimile noastre”, a spus el.
Săptămâna trecută, sute de manifestanți palestinieni s-au adunat la graniță pentru a se confrunta cu forțele de securitate israeliene, aruncând în direcția lor cauciucuri incendiare și proiectile.
Alte demonstrații au avut loc sâmbătă și duminică seara, iar Hamas a avertizat că acestea vor continua cel puțin până joi.
Armata israeliană răspunde în mod automat la orice atac asupra teritoriului său prin atacarea pozițiilor teroriste din Fâșia Gaza. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: