Israelul va acorda un împrumut de 131 milioane de euro palestinienilor

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, a declarat astăzi, luni, că Israelul oferă un împrumut de 500 de milioane de shekeli (131 milioane de euro) Autorității Palestiniene pentru a o ajuta să se reconstruiască și pentru a preveni colapsul economic.

Acest aranjament permite guvernului israelian să eludeze o lege adoptată în 2018 care îi cere să compenseze Autoritatea Palestiniană pentru plățile către familiile palestinienilor răniți, închiși sau uciși de Israel – inclusiv teroriști declarați – prin confiscarea aceleiași sume din veniturile fiscale palestiniene pe care Israelul le colectează.
Împrumutul de jumătate de miliard de shekeli acordat de Israel palestinienilor va fi rambursat din aceste fonduri confiscate.
Anunțul lui Gantz a venit după o întâlnire pe care a avut-o cu președintele Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas. A fost prima întâlnire de acest fel între înalți oficiali israelieni și palestinieni în aproape un deceniu.
“I-am spus lui Abu Mazen că noi nu plecăm nicăieri, iar palestinienii nu pleacă nicăieri. Am mers la întâlnire pentru a construi încrederea și a păstra interesele statului Israel și legăturile importante pe care le avem cu Autoritatea Palestiniană”, a declarat Gantz.
“Pe măsură ce Autoritatea Palestiniană devine mai puternică, mișcarea Hamas devine mai slabă. Atâta timp cât va avea o guvernare mai bună, vom avea mai multă securitate și, prin urmare, mai puțină nevoie de intervenție”, a adăugat el.
Ministrul israelian al Apărării a declarat că Israelul va recunoaște, de asemenea, statutul miilor de palestinieni care locuiesc în prezent în Iehuda și Shomron (Cisiordania) fără acte valabile, majoritatea dintre ei veniți din Fâșia Gaza sau din străinătate, fără aprobări certificate de-a lungul anilor.
Acest lucru se va aplica doar adulților și va fi efectuat în conformitate cu protocoalele de securitate, a precizat biroul său.
De asemenea, alți 16.000 de palestinieni vor avea permisiunea de a lucra în Israel, dintre care 1.000 în turism, iar Israelul va aproba mai multe construcții în Zona C din Cisiordania, care se află în întregime sub control israelian, a declarat Benny Gantz. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: