Libanul condamnă un medic la 10 ani de închisoare în contumacie pentru că a colaborat cu Israelul în cadrul unei acțiuni medicale

Un medic libanez spune că a fost condamnat la 10 ani de închisoare în contumacie de către un tribunal militar din țara sa, pe motiv că lucrează cu o organizație caritabilă care îi ajută pe palestinieni să fie transferați în spitale israeliene pentru tratament medical.

Jamal Rifi (foto), care locuiește în Sydney, a declarat că această condamnare este rezultatul „sistemului politic corupt din Liban și al influenței grupului terorist Hezbollah”.
Potrivit medicului, acuzațiile vizează activitățile sale în cadrul proiectului Rozana, care se ocupă de transferul pacienților palestinieni din Cisiordania și Fâșia Gaza către spitale israeliene.
Jamal Rifi asigură, de asemenea, formarea personalului medical palestinian.
El a speculat că a fost vizat în mod special ca parte a unei campanii de defăimare împotriva fratelui său, Ashraf Rifi, fost director al forțelor de securitate internă libaneze, care este un critic deschis al Hezbollah, grup terorist susținut de Iran.

Ashraf Rifi

„El este una dintre cele mai puternice voci împotriva Hezbollah, care face totul în funcție de stăpânul său, Iranul. Vor să îi afecteze reputația și se folosesc de activitatea mea umanitară pentru a mă cataloga drept trădător, minimalizându-i astfel vocea”, a spus Rifi.
Jamal Rifi a fost găsit vinovat de „colaborare cu inamicul”, în acest caz Israelul. Anunțul a fost făcut în Liban de un jurnalist apropiat de Hezbollah, a precizat el.
Jamal Rifi este implicat din 2017 în divizia australiană a Proiectului Rozana, care lucrează în cooperare cu membrii comunității evreiești locale.
Proiectul Rozana a ajutat recent sistemul de sănătate palestinian să se pregătească pentru pandemia COVID-19, trimițând 30 de ventilatoare către Autoritatea Palestiniană. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: