Soldații israelieni protestează: Să ne apărăm singuri!

Un protest pe rețelele de socializare a început în cadrul armatei israeliene (Țahal) în urma morții lui Barel Hadarya Shmueli, ofițerul polițist de frontieră care a fost grav rănit în timpul revoltelor violente de la granița cu Gaza în urmă cu peste o săptămână, și care a decedat din cauza rănilor sale.

Sute de soldați au postat un mesaj pe conturile lor de Instagram în care susțin că înaltul comandament al Țahal îi împiedică pe soldați să se apere, relatează Kan 11.
Corespondentul militar Roi Sharon a relatat că protestul vine ca urmare a afirmațiilor potrivit cărora forțele Țahal, prezente la revolta în care Shmueli a fost împușcat de aproape, au cerut permisiunea de a deschide focul și au fost refuzate.
Potrivit anchetei militare efectuate săptămâna trecută, această afirmație este incorectă. Dar argumentul potrivit căruia soldații israelieni sunt supuși unor riscuri inutile de către comandanții care refuză să îi lase să se apere, nu este nou.
Barel s-a înrolat în Poliția de Frontieră și a urmat o pregătire ca soldat în martie 2019. În urma pregătirii sale, el a urmat un curs pentru a se alătura unității arabe sub acoperire a Poliției de Frontieră, după care a devenit parte a unității din Districtul de Sud al Poliției de Frontieră (Yamas). / Anima News

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: