Uniunea Europeană reintroduce restricțiile privind călătoriile neesențiale din Israel și SUA

Uniunea Europeană (UE) a decis să reimpună restricții asupra călătoriilor neesențiale pe teritoriul său din cinci țări, inclusiv Israel și Statele Unite, în cadrul luptei împotriva pandemiei Covid-19, potrivit unui comunicat publicat luni.

Cu toate acestea, statele membre își păstrează opțiunea de a ridica aceste restricții de călătorie pentru persoanele complet vaccinate, a adăugat comunicatul.
Cele cinci țări eliminate de pe lista pentru care UE recomandă ridicarea restricțiilor privind călătoriile neesențiale sunt, pe lângă SUA și Israel, Liban, Macedonia de Nord și Muntenegru. Kosovo este, de asemenea, eliminat de pe listă, care este actualizată periodic.
Varianta Delta a dus la o creștere a numărului de infecții în Statele Unite, precum și în Israel, care a fost una dintre primele țări care a lansat o campanie de vaccinare pe scară largă.
Deocamdată, granițele SUA rămân închise pentru călătorii internaționali, indiferent dacă sunt testați sau vaccinați.
Lista țărilor terțe pentru care UE recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie include în prezent 17 țări plus China (sub rezerva reciprocității), precum și regiunile administrative speciale Hong Kong și Macao și teritoriul Taiwanului.
Se așteaptă ca UE să anunțe în zilele următoare că și-a atins obiectivul de vaccinare completă a 70% din populația adultă, deși există disparități între statele membre. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: