LUMEA DE AZI

Armata americană a părăsit Afganistanul (Pentagon)

Ultimii soldați americani au părăsit Afganistanul, a anunțat Pentagonul, lăsând țara în mâinile talibanilor, inamicul lor de 20 de ani, la sfârșitul celui mai lung război din istoria SUA.

„Ultimul avion C-17 a decolat de pe aeroportul din Kabul la ora 19:29 GMT pe 30 august”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, care conduce comandamentul central pentru Afganistan, într-o conferință de presă.
„În timp ce evacuările militare sunt finalizate, misiunea diplomatică pentru a se asigura că mai mulți cetățeni americani și afgani eligibili care doresc să plece continuă”, a adăugat generalul american.
Din 14 august, pe o perioadă de 18 zile, avioanele americane și ale aliaților au evacuat peste 123.000 de civili de pe Aeroportul Internațional Hami Karzai, a precizat McKenzie.
Focuri de armă au izbucnit marți dimineață la Kabul după ce armata americană a confirmat că părăsește Afganistanul după 20 de ani de război.
Reporterii AFP aflați în oraș au auzit focuri de armă de la diferite puncte de control ale talibanilor, precum și felicitări din partea luptătorilor de la posturile de securitate din Zona Verde. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: