ISRAEL

Israel/Coronavirus: Cabinetul aprobă noi restricții înainte de sărbătorile de Anul Nou evreiesc

Cabinetul Corona din Israel a aprobat restricțiile privind serviciile de rugăciune la Zidul Plângerii din orașul vechi al Ierusalimului, înaintea sărbătorilor de Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc).

În timp ce zeci de mii de oameni participă de obicei la aceste slujbe, nu mai mult de 8.000 de credincioși vor avea acum voie să viziteze locul sfânt și vor trebui să fie împărțiți în 18 capsule.
De asemenea, măștile vor fi obligatorii, iar regulile vor fi aplicate cu strictețe.
Cu toate acestea, participarea la rugăciunile online va fi permisă în conformitate cu o decizie a rabinului Zidului de Vest, se arată într-o declarație a cabinetului.
Oficialii de la locul sfânt vor fi responsabili de aplicarea regulilor și de distribuirea de broșuri informative care îi vor îndemna pe pelerini să participe la slujbe de acasă.
Polițiștii vor fi, de asemenea, desfășurați pentru a asigura controlul mulțimii pe măsură ce credincioșii vor ajunge în Orașul Vechi din Ierusalim.
Pentru a stopa valul de infecții, guvernul a extins aplicarea pașaportului verde și la instituțiile educaționale, medicale și de asistență socială.
Profesorii, medicii, asistenții medicali și îngrijitorii – vor putea intra la locul de muncă doar dacă au un certificat care să ateste că au un program de vaccinare complet, că s-au recuperat în urma unei boli sau că au un rezultat negativ la testul anti-covidian efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.
Aceste norme se vor aplica și altor locuri de muncă, cum ar fi sălile de sport, restaurantele, piscinele, sălile de festivități și spațiile culturale. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d