Mama lui Barel Shmueli, militarul israelian ucis de palestinieni: ”Nu pot să-mi continui viața” (VIDEO)

Mii de oameni au participat la înmormântarea lui Barel Hadarya Shmueli, luptătorul Poliției de Frontieră care a fost ucis într-o confruntare cu palestinienii la granița cu Fâșia Gaza.

La cererea familiei, prezența presei nu a fost permisă la înmormântare.
Mama lui Barel a plâns în timp ce îi făcea elogiul și a criticat instituția de apărare. “Nu pot să merg mai departe cu viața mea, l-ați trimis fără posibilitatea de a împușca un terorist”, a spus ea.
“Voi lupta în războiul vostru și mă voi răzbuna. Singurul răspuns pe care l-am primit de la toată lumea a fost că ‘nu știam că teroristul a ascuns arma în lenjerie intimă'”, a spus ea. “Vreau să aud pe cineva care să-mi spună când un terorist a venit cu bomboane de caramel. A doua zi după ce au închis gaura [din gard], dar eu nu pot să îmi continui viața. Nu avem viață”.
“Premierul israelian Bennett nu-i știa numele”, a adăugat mama. “Bennett, fii un erou, renunță la locul tău și repede. Stai cu președintele Hamas în guvernul israelian. Fiul meu a fost lunetist și l-ați trimis cu zero posibilități de a împușca teroristul. El a trimis un mesaj prietenilor înainte de misiune: ‘Nu înțeleg această țară’. I-am spus comandantului Comandamentului de Sud să își asume responsabilitatea”.
Yossi, tatăl lui Barel, a spus la înmormântare: “Ți-am promis la patul tău, când ți-ai dat ultima suflare, că voi fi puternic pentru tine. Te iubesc. Mulțumesc poporului israelian pentru rugăciuni. Fiul meu este în ceruri”.
Mai multe persoane care au participat la înmormântare au strigat și au lansat critici aspre la adresa șefului Comandamentului de Sud, generalul Eliezer Toledano, și a comisarului de poliție Kobi Shabtai, acuzându-i că “leagă” mâinile luptătorilor. Gărzile de securitate și poliția i-au înconjurat pe cei doi ofițeri superiori.
Deputatul Itamar Ben Gvir (Otzma Yehudit), care a participat la înmormântare, a declarat după aceea: “Aud plânsetele lui Yossi și Nitza, părinții eroicului soldat Barel Shmueli, care este acum înmormântat, și inima mea este alături de ei. Cer ca guvernul israelian să răzbune imediat moartea lui Barel”.
La nouă zile după ce a fost grav rănit într-un incident armat la granița cu Fâșia Gaza, moartea lui Shmueli a fost declarată luni la Spitalul Soroka, la o zi după ce spitalul a raportat că starea sa s-a deteriorat semnificativ.
Shmueli, în vârstă de 21 de ani, din Be’er Yaakov, a servit ca lunetist în cadrul unității sub acoperire a Poliției de Frontieră din Districtul Sud. Sâmbăta trecută, el a fost plasat într-o poziție de tragere pe bariera de la granița cu Gaza, când au izbucnit revolte în apropierea gardului de frontieră. El a fost împușcat în cap de un palestinian de la mică distanță. (Anima News)

Lasă un răspuns