Coronavirus: Portugalia și Suedia interzic intrarea israelienilor, inclusiv a celor care au fost vaccinați

Portugalia și Suedia au decis să interzică accesul cetățenilor israelieni în țările lor din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus în Israel. Se așteaptă ca această decizie să fie urmată și de alte țări europene.

Israelienii care urmau să zboare joi spre Portugalia au fost împiedicați să se înregistreze pe aeroportul Ben Gurion. Între timp, interdicția suedeză va intra în vigoare luni, a declarat un reprezentant al ambasadei suedeze din Tel Aviv.
Deși ratele de vaccinare din Israel sunt printre cele mai ridicate din lume, Portugalia și Suedia sunt cu ochii pe numărul mare de cazuri și nu fac nicio excepție pentru israelienii vaccinați sau vindecați de Covid-19. Ambele țări au decis să accepte doar pe cei care dețin un certificat de vaccinare UE.
Deciziile au fost luate după ce, luni, Bruxelles-ul a eliminat Israelul de pe lista țărilor considerate “sigure din punct de vedere epidemiologic”.
Alte țări europene au adoptat o abordare diferită de cea a Portugaliei și Suediei, hotărând să interzică intrarea israelienilor nevaccinați, dar să îi primească pe cei cu certificate de vaccinare israeliene.
Epidemiologul Nadav Davidovitch, profesor la Universitatea Ben Gurion, a declarat că Israelul este un “caz ciudat” pe care alte guverne încearcă să îl clasifice. “Avem unele dintre cele mai ridicate rate de infectare și vaccinare”, a precizat Davidovitch, explicând că nu toate țările vor evalua în același mod nivelul de risc reprezentat de israelieni.
Interdicțiile de intrare în Portugalia și Suedia vin exact în momentul în care israelienii se gândesc să reia călătoriile în străinătate, în urma relaxării de către guvern a regulilor de carantină pentru călătorii care se întorc în țară.
Cei definiți de Ministerul Sănătății ca fiind imuni au fost în mare parte scutiți de la cerința de izolare de o săptămână începând de vineri. (Anima News)

Lasă un răspuns