Israel/Coronavirus: Peste 10.000 de cazuri pentru a patra zi consecutivă, 652 de pacienți în stare gravă

Ministerul israelian al Sănătății a precizat că joi au fost raportate 11.365 de noi cazuri de Covidiu.

Aceasta este a patra zi consecutivă în care au fost raportate peste 10.000 de cazuri. Au fost efectuate aproximativ 149.000 de teste, cu o rată pozitivă de 8,4%, un record pentru actualul val al epidemiei.
În plus, 1.068 de persoane sunt în prezent spitalizate, dintre care 652 sunt în stare critică. Numărul persoanelor care au murit din cauza Covidiei în țară a crescut la 7.122.
În ciuda acestei rate record de infecții cu coronavirus, elevii israelieni s-au întors miercuri la școală după vacanța de vară.
Cu toate acestea, aproximativ 240.000 au fost nevoiți să rămână acasă, a precizat Ministerul Educației.
Aproximativ 90.000 dintre aceștia au fost infectați cu coronavirusul sau se află în carantină, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului.
Alți 150.000 au fost nevoiți să stea acasă pentru că rata de infectare era prea mare în orașul lor sau pentru că rata de vaccinare era prea mică în clasa lor.
Israelul permite vaccinarea de la vârsta de 12 ani, iar liceele trebuie să se asigure că 70% dintre elevii unei clase au fost vaccinați, în caz contrar educația trebuie să se desfășoare online.
În ultimele săptămâni, numărul cazurilor de Covid a crescut constant, mai ales pe fondul răspândirii variantei Delta, mai contagioasă în rândul adulților nevaccinați, dar și în rândul persoanelor vaccinate de mai bine de șase luni, ceea ce a determinat autoritățile să lanseze o campanie de administrare a unei doze de rapel de vaccin. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: