Israel: Parlamentul a aprobat în primă lectură proiectul de buget de stat

Knessetul (Parlamentul israelian) a votat, într-un vot preliminar, în favoarea primului buget de stat din ultimii trei ani, a cărui adoptare finală va angaja supraviețuirea noului guvern.
Proiectul fusese adoptat la începutul lunii august de către guvern, ceea ce a permis trecerea sa în fața Knessetului.

Textele privind planul economic și eficiența economică au fost adoptate cu 59 de voturi pentru și 54 împotrivă.
Bugetul poate fi acum discutat în comisia parlamentară înainte de a fi ratificat în a doua și a treia lectură, în cadrul voturilor programate pentru această toamnă.
Liderul opoziției, Benyamin Netanyahu, a criticat proiectul de lege într-un discurs din spatele unui balcon de sticlă, unde a fost pus în carantină după ce s-a întors din străinătate.
“Bugetul pe care l-ați prezentat astăzi este prost. Acesta include creșteri de taxe, în totală opoziție cu promisiunile dumneavoastră. Le faceți rău fermierilor, populației mai slabe, periferiei, clasei de mijloc”, a spus Netanyahu.
Potrivit premierului Naftali Bennett, bugetul include investiții cheie în educație, apărare, mediu, transport public și înaltă tehnologie.
“Bugetul de stat pentru anul 2021 va fi de aproximativ 432,5 miliarde de shekeli (aproximativ 113 miliarde de euro) și de aproximativ 452,5 miliarde de shekeli pentru anul 2022 (aproximativ 118 miliarde de euro)”, a precizat Ministerul de Finanțe într-un comunicat, în condițiile în care guvernul a decis să prezinte un singur buget pentru anii fiscali 2021 și 2022.
Din cauza unei crize politice de lungă durată, care a dus la patru alegeri parlamentare, în Israel nu a mai fost adoptat niciun buget din 2018.
În lipsa unei aprobări a bugetului de către deputați până la 4 noiembrie, Knesset-ul va fi dizolvat, iar noi alegeri parlamentare vor fi convocate 90 de zile mai târziu.
În decembrie, Knesset-ul a fost dizolvat din cauza incapacității parlamentarilor de a se pune de acord asupra unui buget, ceea ce a dus la un al patrulea vot. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: