Moartea unui polițist de frontieră israelian: Armata recunoaște o defectoasă desfășurare a trupelor

O anchetă a armatei israeliene a constatat că moartea unui ofițer de poliție de frontieră în timpul unei revolte la granița cu Gaza luna trecută s-a datorat unei desfășurări defectuoase a trupelor, nu unor reglementări prea restrictive privind focul deschis, a declarat vineri Țahal (armata israeliană)

La 21 august, palestinienii din Fâșia Gaza au organizat o demonstrație de amploare de-a lungul frontierei cu Gaza, în apropiere de punctul de trecere Karni.
La un moment dat, în timpul demonstrației, zeci de manifestanți s-au repezit peste gardul de frontieră spre o gaură în zidul de beton, folosită de lunetiștii israelieni ca poziție de tragere.
Un bărbat înarmat cu un pistol s-a apropiat de gaură, și-a înfipt arma în ea și a tras de trei ori. Una dintre împușcături l-a lovit în cap pe polițistul de frontieră Barel Hadaria Shmueli, rănindu-l grav. El a decedat în urma rănilor suferite la 30 august.
În urma morții lui Shmueli, rudele acestuia, precum și membri ai opoziției de dreapta, au criticat puternic armata, acuzând-o că a pus în aplicare reguli de angajare neclare și periculoase care au împiedicat trupele să respingă revoltele.
Armata a lansat imediat o anchetă internă, ale cărei concluzii inițiale resping acuzațiile.
“Ar fi fost corect să desfășurăm trupele și să le folosim altfel odată ce masele violente au ajuns la zidul de apărare. În același timp, nu au fost găsite probleme cu regulile de angajare, care nu au fost modificate în niciun moment înainte sau în timpul acestor evenimente”, a precizat armata.
“Șeful Statului Major a stabilit că regulile au permis finalizarea misiunii operaționale și eliminarea oricărei amenințări la adresa vieții. S-a constatat, de asemenea, că în timpul acestui eveniment s-au efectuat focuri de armă semnificative ca răspuns la revolte”, a precizat armata în raportul său. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: