Un rabin hasidic a creat o jachetă de Șabat pentru a purta arme în sinagogi

Rabinul Raziel Cohen (foto) nu vrea ca tu să fii nevoit să scoți o armă în sinagogă. Dar, dacă trebuie, nu vrea să pierdeți timp prețios pentru a vă descheia kapota, un tip de jachetă purtată de bărbații din comunitatea hasidică Habad Lubavitch la Shabbat și de sărbătorile evreiești.

Așa că Cohen, un instructor de arme de foc care poartă porecla „Rabinul tactic”, a lucrat cu Shaul Snovsky, care vinde kapotas în sudul Floridei, pentru a crea Kapota tactică. Jacheta, care arată ca orice altă kapota, se închide cu capse în loc de nasturi, pentru o deschidere ușoară. Costul său: 550 de dolari.
„Problema a apărut atunci când porți o kapota… ‘gartel’ care poate face periculoasă scoaterea armei”, a spus Cohen, folosind cuvântul idiș pentru centura purtată peste kapota.
Prin adăugarea de caps-urilor, kapota tactică arată ca o jachetă obișnuită.
„De obicei, într-un shul (sinagogă – n.r.) încercăm să păstrăm un profil scăzut, nu vrem să arătăm ca și cum am fi într-o zonă de război”, a spus Cohen.
O reclamă video pentru kapota arată un bărbat care studiază într-o sinagogă atunci când clădirea este atacată. Bărbatul se chinuie să își descheie kapota pentru a ajunge la arma din toc până când cuvintele „fiecare secundă contează” apar pe ecran. Videoclipul arată apoi cum bărbatul își desface Kapota tactică în câteva secunde înainte de a scoate arma.
Snovsky a spus că unii oameni au crezut că videoclipul nu este real. Este complet serios, insistă el.
„Nu vând frică aici, ci conștientizare”, a spus el. „Unii oameni mă sună și îmi spun dacă este o glumă, și nu este o glumă. Pur și simplu nu v-ați gândit niciodată la asta”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: