Un tribunal militar israelian eliberează pe cauțiune o deținută palestiniană de securitate, însărcinată

Un tribunal militar israelian a decis să elibereze în arest la domiciliu o deținută palestiniană de securitate care urmează să nască un copil, pe o cauțiune de aproximativ 10.500 de euro.

Anhar al-Deek, care urma să nască în închisoare, a fost subiectul unei atenții deosebite în presa palestiniană.
Tânăra în vârstă de 25 de ani a fost acuzat de procurorii militari israelieni pentru că a amenințat că îi va înjunghia pe rezidenții israelieni din avanpostul ilegal Sdeh Ephraim, situat în afara orașului palestinian Ras Karkar, în centrul Cisiordaniei de Vest.
Avocații ei au susținut că a suferit în trecut de o boală psihică și că a fost incapabilă din punct de vedere psihologic să acționeze în timpul incidentului.
Potrivit hotărârii judecătorești, Anhar al-Deek va fi plasată sub supraveghere 24 de ore din 24 și va rămâne în casa mamei sale. De asemenea, ea va trebui să se prezinte o dată pe săptămână la o secție de poliție israeliană și să urmeze un tratament psihologic.
Potrivit procurorilor militari, al-Deek a pătruns în ferma avanpostului Sdeh Ephraim, a luat un cuțit din bucătărie și a încercat să o atace pe una dintre proprietarele fermei, Leah Ze’ev, care și-a chemat soțul la telefon pentru ajutor.
Soțul ei a intervenit și a reușit s-o imobilizeze pe atacatoarea palestiniană până când forțele israeliene au ajuns la fața locului, potrivit procurorilor.
Anhar Al-Deek a fost arestată pe 8 martie, iar un judecător militar israelian a ordonat ca aceasta să rămână în închisoare până la încheierea procedurilor împotriva sa.
Femeia palestiniană era deja însărcinată în momentul arestării sale. Pe măsură ce se apropia data la care trebuia să ajungă în închisoare, povestea ei a acaparat rețelele de socializare palestiniene și mass-media în limba arabă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: