Armata rusă: Sirienii au distrus 21 din cele 24 de rachete lansate de Israel

Sistemele de apărare antiaeriană de fabricație rusească desfășurate în Siria au interceptat 21 din cele 24 de rachete lansate de avioane ale forțelor aeriene israeliene, potrivit armatei ruse, a anunțat postul de televiziune israelian Kan.

Potrivit raportului, atacul a fost efectuat de patru avioane F-15 din spațiul aerian libanez.
Siria a cerut vineri Consiliului de Securitate să “condamne atacurile israeliene asupra teritoriului său” și să “intervină pentru a le opri”.
Într-o scrisoare adresată secretarului general al ONU și președintelui Consiliului de Securitate, ministerul de Externe de la Damasc a declarat că atacul a fost o continuare a “încălcărilor și crimelor Israelului împotriva Siriei”.
O sursă din armata siriană a declarat că rachetele israeliene au fost lansate din Liban asupra mai multor ținte din zona Damascului.
Majoritatea rachetelor au fost interceptate fără a provoca victime, dar au fost provocate unele pagube, a precizat sursa citată.
Una dintre rachetele antiaeriene siriene a explodat pe cer deasupra Tel Avivului, provocând explozii puternice, care au fost auzite în centrul Israelului. Resturi ale rachetei au fost localizate ulterior în nordul Tel Avivului. (Anima News)

Lasă un răspuns