Covid-19: Gravidele vaccinate transmit mai mulți anticorpi bebelușilor lor decât cele restabilite (studiu)

Nou-născuții femeilor vaccinate împotriva coronavirusului au de trei ori mai mulți anticorpi decât cei ai mamelor nevaccinate care s-au vindecat de boală, potrivit datelor colectate la Spitalul Assuta din Ashdod, Israel.

La studiu au participat 40 de femei care au fost împărțite în două grupuri: un grup de femei însărcinate nevaccinate care au contractat deja coronavirusul, iar celălalt grup de viitoare mame care au fost vaccinate în al doilea trimestru de sarcină.
Testele au fost apoi efectuate la nașterea bebelușilor prin intermediul unor analize de sânge și al unor probe prelevate din cordonul ombilical.
Rezultatele au arătat că anticorpii furnizați de vaccinare trec de la mamă la copil prin placentă. Potrivit acestor date, nou-născuții ale căror mame au fost vaccinate au de 50 de ori mai mulți anticorpi decât mamele lor.
“Acest studiu ne-a permis să demonstrăm că vaccinul este eficient în protejarea nu doar a femeilor însărcinate, ci și a bebelușilor lor în primele luni de viață”, a declarat dr. Eran Barzilai, șeful unității de ecografie de la spitalul Assuta. (Anima News)

Lasă un răspuns