Emisar american: SUA “nu pot aștepta la nesfârșit” Iranul pentru discuții nucleare

Administrația Biden “nu poate aștepta la nesfârșit” ca Iranul să decidă că vrea să reia discuțiile privind revenirea la acordul nuclear din 2015, a declarat principalul emisar american pentru negocieri.

Statele Unite nu au primit încă niciun indiciu că noul președinte al Iranului, Ebrahim Raissi, este pregătit să se angajeze într-o a șaptea rundă de discuții pentru a respecta acordul cunoscut sub numele de Planul comun de acțiune cuprinzător, a declarat emisarul Robert Malley într-un interviu acordat Bloomberg Television.
“Nu putem aștepta la nesfârșit ca Iranul să-și continue progresele nucleare, pentru că la un moment dat progresele lor vor fi de așa natură încât o revenire la JCPOA va fi mult mai puțin importantă pentru SUA”, a declarat Malley, deși a adăugat că SUA sunt “dispuse să aibă răbdare”.
Până în prezent, șase runde de discuții indirecte de la Viena nu au fost concludente, deoarece Iranul cere ca SUA să ridice toate sancțiunile impuse sub administrația Trump ca o condiție pentru revenirea la acord.
La rândul lor, SUA au considerat că Iranul trebuie să renunțe la activitățile nucleare pentru a obține o reducere a sancțiunilor. (Anima News)

Lasă un răspuns