Furtuna Ida provoacă haos în SUA, cel puțin 44 de morți în New York și în împrejurimi

Orașul New York s-a trezit uimit vineri după ce a fost lovit de ploi torențiale și inundații fulgerătoare istorice care au făcut cel puțin 44 de morți în regiune, în urma devastatoarei furtuni Ida.

În megalopolisul economic și cultural american, poliția a numărat cel puțin 13 victime, dintre care multe au fost prinse și înecate în subsolurile lor, locuințe rudimentare și uneori insalubre la poalele clădirilor din Manhattan, Queens sau Brooklyn.
Pompierii au salvat sute de locuitori.
La nord de Manhattan, în luxosul comitat balnear Westchester, care era încă înconjurat joi seară de apă noroioasă și salmastră, unul dintre oficialii săi, George Latimer, a declarat pentru CNN că trei persoane care au încercat să iasă din mașinile lor s-au înecat probabil și ele.
Un polițist de circulație a murit în statul vecin Connecticut.
Dar cel mai grav bilanț a fost înregistrat în New Jersey, statul situat vizavi de New York, unde “cel puțin 23 de persoane și-au pierdut viața”, a declarat guvernatorul Phil Murphy. Cele mai multe dintre victime au fost luate prin surprindere și blocate în mașini și probabil s-au înecat, a precizat oficialul.
În cele din urmă, în apropiere de Philadelphia, patru persoane au murit, potrivit autorităților locale.
Străzile, bulevardele și autostrăzile s-au transformat brusc în torenți, atât în Brooklyn, cât și în Queens.
La New York, masivul sistem de metrou a fost repornit parțial joi, după ce multe stații au fost inundate.
Casa Albă a declarat stare de urgență în New York și New Jersey, ordonând agențiilor federale să “identifice, să mobilizeze și să furnizeze echipamentele și resursele necesare la discreție”. (Anima News)

Lasă un răspuns