ISRAEL

Gaza: Hamas amenință cu escaladarea violențelor la granița cu Israelul

Gruparea islamistă teroristă Hamas, aflată la putere în Gaza, amenință să continue revoltele de-a lungul gardului de la granița cu Israelul, în ciuda relaxării restricțiilor impuse de statul evreu, a relatat sâmbătă presa palestiniană.

Sursele au declarat că unitățile responsabile de lansarea baloanelor incendiare în Israel plănuiau să își reia activitățile.
“Poporul nostru palestinian din Fâșia Gaza este hotărât să își afirme toate cererile, să rupă asediul din Gaza și să nu mai accepte relaxarea treptată [a restricțiilor]”, a declarat sâmbătă Abdel Latif al-Qanou, un purtător de cuvânt al grupării islamiste, într-un comunicat.
“Toate mijloacele sunt disponibile pentru a pune presiune asupra ocupației și a o forța să ridice asediul impus poporului nostru”, a avertizat el.
Timp de mai multe nopți, palestinienii s-au adunat la gardul de securitate care separă Gaza de statul evreu pentru a lansa proiectile asupra soldaților israelieni.
Incidentele au loc în contextul în care Israelul a redeschis miercuri punctul de trecere Kerem Shalom și a extins zona de pescuit din largul Fâșiei Gaza, în timp ce rezervele de apă au fost, de asemenea, majorate cu 5 milioane de metri cubi.
Cota de comercianți din Gaza care au voie să treacă punctul de trecere a frontierei Erez a fost, de asemenea, majorată, cu 5.000 de persoane în plus putând călători în Israel.
“Nu vrem să recucerim Gaza sau să impunem un asediu, vrem doar să ne asigurăm că nimeni nu trage rachete în Israel”, a declarat miercuri șeful diplomației israeliene Yair Lapid. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d