În ajunul Anului Nou evreiesc, Joe Biden își reafirmă angajamentul de a lupta împotriva antisemitismului

Președintele american Joe Biden și-a reafirmat angajamentul de a lupta împotriva urii și a extremismului și a cerut Senatului să o confirme rapid pe Deborah Lipstadt în funcția de coordonator al luptei împotriva antisemitismului.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe vorbea în cadrul unui webinar cu aproximativ 1.000 de rabini din toate domeniile, organizat cu ocazia Rosh Hashana, Anul Nou evreiesc.
Biden a declarat că procurorul general Merrick Garland angajează personal pentru a coordona urmărirea penală a infracțiunilor motivate de ură și că administrația sa urmărește grupurile extremiste în ceea ce a numit “primul efort cuprinzător al Americii pentru a face față amenințării terorismului intern”.
De asemenea, președintele a reamintit numirea lui Lipstadt în iulie în funcția de coordonator antisemitism al Departamentului de Stat, deși Senatul nu luase încă în considerare propunerea.
“Nu există nimeni mai calificat (pentru acest post) și am cerut o confirmare rapidă din partea Senatului”, a spus Biden despre istoricul Holocaustului.
Joe Biden a declarat că a decis să candideze la președinție în parte din cauza frustrării sale față de eșecul fostului președinte Donald Trump de a condamna fără echivoc marșul neonazist mortal din Charlottesville, Virginia, în 2017.
“Nu vom tolera ca concetățenii noștri americani să fie hărțuiți și atacați pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce cred, în toate domeniile”, a spus Biden.
De asemenea, președintele american a adus un omagiu comunității evreiești pentru rolul de lider pe care l-a avut de-a lungul deceniilor în lupta pentru drepturile civile. El a sprijinit inițiativele organizațiilor evreiești de a anula restricțiile de vot din unele state. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: