ISRAEL

Înainte de Rosh Hashana, Agenția Evreiască distribuie 1000 de pachete cu alimente

În timp ce populațiile vulnerabile continuă să își ia măsuri de precauție din cauza variantei Delta a COVID-19, Amigur, filiala de locuințe accesibile a Agenției Evreiești pentru Israel, va oferi pachete complete de îngrijire a alimentelor pentru persoanele în vârstă și supraviețuitorii Holocaustului, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să riște să se expună atunci când cumpără aceste bunuri esențiale pentru Rosh Hashana (Anul Nou evreiesc).

Amigur, filiala de locuințe publice a Agenției Evreiești, care oferă un acoperiș deasupra capului a mii de israelieni în vârstă, a început campania de distribuire săptămâna trecută și va livra pachetele în zecile de complexe ale sale din întreaga țară.
Campania a început cu distribuirea a 6.250 de pachete în valoare totală de 750.000 șekeli (233.000 de dolari) către 56 de complexe de locuințe Amigur din întreaga țară și își va încheia campania la începutul sărbătorilor.
Aceste pachete sunt oferite rezidenților Amigur datorită donațiilor strânse de Agenția Evreiască pentru Israel, Keren Hayesod, Federațiile Evreiești din America de Nord (JFNA) și Conferința privind revendicările materiale ale evreilor împotriva Germaniei.
Fiecare pachet alimentar, în valoare de aproximativ 120 șekeli (37 de dolari), include vin, miere, prăjitură cu miere, dulceață și alte bunuri precum paste, orez, ton, ptitim (paste cușcuș israeliene) și ulei, astfel încât cei nevoiași să poată începe noul an cu un zâmbet.
În plus, coșurile cu alimente le vor permite locatarilor Amigur să sărbătorească Rosh Hashana împreună fără a fi nevoiți să se aventureze la magazin și să riște expunerea la COVID-19, în special având în vedere factorii lor de risc pentru virus.
De la debutul pandemiei, Amigur a distribuit mii de pachete de îngrijire rezidenților vârstnici din căminele de bătrâni pentru a coincide cu sărbătorile evreiești. Pachetele au fost trimise în timpul Paștelui și Shavuot, de exemplu, iar cei care trebuiau să stea în izolare au primit halla pentru Shabbat.
Președintele executiv interimar al Agenției Evreiești și președintele executiv al Organizației Sioniste Mondiale, Yaakov Hagoel, care a însoțit voluntarii care au distribuit pachetele, a declarat: “Vreau să mulțumesc Keren Hayesod, federațiilor evreiești și Conferinței de revendicări și tuturor donatorilor pentru contribuțiile lor generoase. Datorită implicării lor, suntem capabili să distribuim mii de pachetecu alimente celor nevoiași și supraviețuitorilor Holocaustului, care pot acum să înceapă anul cu dreptul.”
Președintele Amigur, Arie Abir, a adăugat: “Am avut un an plin de provocări – de la lupta continuă cu COVID-19, la o operațiune militară în sud, la tiruri de rachete în multe orașe din Israel. În ciuda acestui fapt, am continuat să organizăm concerte și multe evenimente culturale pentru a le facilita cetățenilor în vârstă să petreacă mai mult timp în căminele noastre de bătrâni. Le mulțumesc donatorilor care au făcut posibile aceste pachete și personalului dedicat care lucrează zi și noapte pentru a face viața locatarilor noștri confortabilă. Sper ca anul viitor să fie unul al sănătății și al păcii. În numele Amigur, urăm un An Nou fericit poporului evreu”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d